Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Wat betekenen de groene iconen die bij sommige artikelen in de foto staan afgebeeld?

Bij sommige producten zie je rechtsboven in de foto een groen icoontje staan. Dit icoontje geeft aan dat het product dat jij aan het bekijken bent, een duurzaam of sociaal product is. Door voor een product met zo'n groen icoontje te kiezen, lever jij dus een bijdrage aan een betere wereld. Een fijn cadeau voor jou en ook fijn voor mens en milieu! 

Als je klikt op zo'n product met een icoon, dan zie je in de productomschrijving om wat voor soort duurzaam of sociaal artikel het gaat. Hieronder wordt uitgelegd wat elk icoon betekent: 

Bewuste keuze 
Dit is een artikel, waarmee jij een bijdrage levert aan een duurzamere wereld. Artikelen met dit icoon hebben een positieve invloed op mens en milieu. Door hiervoor te kiezen, verminder je de weggooicultuur en maak je een bewuste keuze! 


Eerlijk en sociaal 
Artikelen met dit icoon zijn sociaal geproduceerd. Ze zijn bijvoorbeeld gemaakt in een sociale werkplaats, waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als het product in het buitenland is gemaakt, dan is de maker daar eerlijk voor beloond. Of er wordt per gekozen product een afdracht gedaan aan een goed doel, dat eerlijke arbeid stimuleert. 

Aandacht voor onze planeet 
Een duurzame wereld vinden wij erg belangrijk. Artikelen met dit icoon zijn milieubewust (geproduceerd), door gebruik te maken van duurzaam/gerecycled materiaal en/of lokale grondstoffen. Sommige van deze artikelen zijn ook ecologisch/biologisch en stimuleren een duurzame omgang met energie, door te werken op zonne-energie of waterverspilling tegen te gaan. 

Circulair 
In een circulaire maatschappij worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt, waardoor er geen grondstoffen verspild worden. Artikelen met dit icoon zijn circulair, wat betekent dat ze geproduceerd zijn met restafval van andere producten. 


MVO+
Artikelen met dit icoon zijn op meerdere manieren duurzaam en/of sociaal. Zo is zo’n artikel bijvoorbeeld circulair én sociaal geproduceerd, of kun je er (indien het een cadeaukaart betreft) fair trade, vegan en/of duurzame producten mee kopen. Zie je dit icoon, dan staat in de begeleidende tekst op welke manieren dit artikel onder maatschappelijk verantwoord ondernemen valt.
 

ISO-certificering

Wij zijn ISO 14001 en PSO-gecertificeerd (op het hoogste niveau, trede 3). ISO 14001 is een wereldwijd erkende norm met eisen voor een milieumanagementsysteem. Het PSO keurmerk staat voor sociaal werkgeverschap. Als Makro Kerstpakketten geven we jaarlijks meer dan 10 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om bij ons te werken en laten we ongeveer 165.000 pakketten inpakken bij sociale werkplaatsen. Belangrijk, omdat wij duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. 

Staat je antwoord hier niet bij?

Stel hier je vraag aan de helpdesk.